Volledig zelfstandig

Volledig zelfstandig

Geen overheid Want die heeft zich overbodig gemaakt vanwege participatie. Alles moet groen. Wij wekken zelf energie op. Geld bestaat niet meer dus ook geen belastingen. Het dorp is volledig onafhankelijk. Geen zelfverrijking, geel rijkdom, geen armoede.

Points

Een punt tegen: Kunnen we niet kijken hoe we in plaats van de overheid volledig af te schaffen juist de overheid volledig opnieuw op te bouwen ? Ja.. dit 19de eeuwse regeringssysteem wat we nu hebben werkte heel goed in de negentiende eeuw maar kan er niet worden gekeken naar dingen zoals referenda en een directe participatie via het internet. Een beetje zoals dit ?

vooraleer ik mijn mening geef over het eerste puntje, probeer ik eerst te begrijpen wat u bedoelt met participatie. Ik hou van het idee dat geld niet meer zou bestaan, en alles groen. Het is volgens mij één van de zaken die nooit hadden mogen worden uitgevonden. Geld heeft uiteraard zijn nut bewezen, dus ik zal zeker niet zeggen dat het geen voordelen heeft. De nadelen zijn volgens mij echter van groter belang. Ik hou ook van geen rijkdom, geen armoede, m.a.w. gelijkheid.

Volgens mij zou de volgende regeringsvorm het meeste aanleunen bij de ideale vorm: het volk verkiest een bekwaam leider en een adviserend team van mensen, niet omwille van hun populariteit, maar omwille van hun kunde. Het volk geeft deze groep mensen de macht van de samenleving in handen. De leider bestuurt de samenleving als een goede huisvader en wordt geadviseerd door zijn team. Zodra er tekenen van slechte huisvader opduiken (corruptie,...) kan het volk ingrijpen met een nieuwe verkiezing.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information